Joni Mitchell – ett unikum. Rösten, texterna, musiken och gitarrspelet har gjort henne till en av de mest betydelsefulla personerna i populärmusikens historia. Med avstamp i den nordamerikanska folktraditionen har hon rört sig fritt mellan genrer och har under åren samarbetat med ett otal musiker, inte minst från jazzvärlden. Hon är upphovskvinna till ett 50-tal olika gitarrstämningar, vilket har genomsyrat hennes sound. Hennes stilmässiga bredd och oupphörliga sökande efter nya sätta att skriva och framföra musik gör henne svår att kategorisera. Joni är Joni helt enkelt.

De gjorde succé på Parksnäckan i somras! Ingången i denna hyllning är framför allt den akustiska gitarren och i denna tribute framförs alla låtar med Mitchells originalstämningar. Repertoaren sträcker sig över alla gitarrbaserade delar av Jonis karriär och trogenhet till originalen varvas med nya arrangemang.

Medverkande:
Sara Niklasson – sång, akustisk gitarr, dulcimer
Tobbe Fall – elgitarr
Kristofer ”Krydda” Sundström – elbas
Jesper Andersson – trummor

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.