Anna Stadling (som tidigare turnerat med Lars Winnerbäck & Hovet, Staffan Hellstrand, Idde Schultz m.fl) bjuder in till en julkonsert med amerikanska tongångar! Det blir klassiska jullåtar, lite mer okända låtskatter och sånger som kanske inte alls hör julen till men som fångar julens viktigaste budskap – ensamhet, utsatthet och gemenskap.

Varmt välkomna till en jordnära jul en bra bit från tingeltangel och glitter, till en konsert med vackra melodier och texter. Fulla av värme, närhet och mycket stämsång!

Julkonserten kan ses som en förlängning på den otroligt fint mottagna ”STADLING/CASH” skivan Anna släppte 2013 där hon tolkar Johnny Cashfantastiska låtar, och naturligtvis kommer vi att bjudas på några av dessa.

”-Julen har ju blivit närmast en galen högtid. Kommersen, skvalet och det höga tempot är ju egentligen väldigt motsägelsefullt budskapet. För min del vill jag fånga en mer eftertänksam och nära konsert. Där dom vackra melodierna och texterna får stå i det centrum dom egentligen alltid borde vara. Jag kan själv bli väldigt trött av allt glitter och det ytliga som oftast är det vi ser och hör kring den här tiden. Julmusik i alla möjliga former. Jag vill göra en konsert jag själv längtar efter att höra. Jag vill fånga dom vackra melodierna och stämmorna. Att för en stund få stanna till och andas mitt i detta brus.”

Frivillig entré!

AMERICAN TUNES FOR CHRISTMAS

Julskivan American Tunes for Christmas kommer nästan som en medföljande fjärde medlem på turnén med samma namn och släpps lagom till premiären.

”Jag har längtat efter att spela in igen med STADLING/CASH-trion. Och jag har längtat efter och drömt om att få göra jullåtar på mitt sätt tillsammans med Pecka Hammarstedt och Andreas Nordell”, säger Anna Stadling.

Det finns en enkelhet rent musikaliskt när de tre sätter igång. Pecka och Andreas är som ett eget svängpaket och dessutom sjunger de vansinnigt bra tillsammans med Anna Stadling.

”Det är ren glädje att sjunga stämsång med de här två herrarna! Stämsången är ju en så stor del av amerikansk roots-musik och bär den många gånger.
Jag vill att musiken ska andas något av den traditionen även om vi såklart gör musiken med vår svenska prägel. Det går inte att låta amerikansk men det är roligt att inspireras av de gamla mästarna på andra sidan Atlanten. Låtar på plattan är alla mina personliga favoriter. Du hittar traditionella jullåtar såsom Blue Christmas, Have Yourself a Merry Little Christmas, ”We Three Kings” mfl men också nyare mer okända som Emmylou Harris There´s a light eller en ny omarbetad version av den traditionella As With Gladness”.

Anna Stadling är också oerhört glad över att Sophie Zelmani gästar på en låt!

”Det känns jättefint att hon vill komma med och förgylla min jul!”

Ja, ni skall nog se att det blir jul i år igen!