Anna Stadling har kallats Sveriges bästa countrysångerska (Expressen) och jämförelserna med Emmylou Harris har duggat täta. Det senaste albumet ”Efter stormen” (sept 2017) är ett samarbete med låtskrivaren och artisten Andreas Mattson som även producerat skivan. Albumet som har ett popigare sound än hennes tidigare, är sprunget ur Annas egen kamp mot bröstcancer.

– Texterna har vuxit fram ur ett minst sagt märkligt år. Ett år då mycket hände i den stora världen men också för mig och min familj. Plötsligt, som från ingenstans, vällde det svåra i livet över oss och vi stod där helt försvarslösa. Nu när vi kämpat oss igenom allt det värsta har livet fått nya vyer, säger Anna Stadling.

Första singeln från nya albumet, duetten ”Den här sången är till dig” som släpptes i april, gick direkt in på P4s spellista. Och uppföljaren ”Drömmarna” A-listades snabbt. Under oktober åkte Anna ut på en längre turné där hon också drev en insamling till förmån för Cancerfonden och Rosa bandet.

Året avslutades med en julturné där hennes skiva ”American Tunes for Christmas” (2016) framfördes både av Anna med band och tillsammans med körer över hela Sverige.

Foto: Johan Bergmark

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.