Folkmusikbandet FRÄNDER släpper sitt självbetitlade debutalbum på Kulturoasen!

 Inspirerade av traditionell estnisk och svensk folkmusik hittar den här kvartetten ett eget uttryck.”
(Piteå-Tidningen)

Svensk-estniska FRÄNDER bildades våren 2015 och fick kort därefter ta emot pris på en internationell tävling i Estland för sin musik. De fick också, efter en speciell inbjudan från svenska ambassaden i Guatemala, det prestigefyllda uppdraget att representera Sverige och göra en turné i deras regi. Efter ytterligare turnéer, i Skandinavien och Baltikum, släpper nu FRÄNDER sin debutskiva med releasekonserter i fyra europeiska länder.

Med den svenska och estniska folkmusiktraditionen som språngbräda bjuder FRÄNDER in till ett musikaliskt landskap där nyskrivet och traditionellt förenas. I en akustisk sättning med sång och berättelse i fokus framförs sårbara texter och fängslande historier med både värme och innerlighet. Genom sinnrika arrangemang, kraftfull stämsång och stundtals tyngdlösa melodier skapar FRÄNDER egen musik med stark personlighet och känsla som berör långt utanför genregränserna. 

”De framför sin musik med en stor spelglädje, kraftfull energi och beundransvärd skicklighet.”
(Ando Kiviberg, Borgmästare i Viljandi och grundare av Viljandi Folk Festival)

“The quartet’s warm, powerful and lovable charisma can hardly disappoint even the most hardened souls.”
(Nils Thorlund rootzone.dk)

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.