De sista åren har varit händelserika för Toni Holgersson. Han har fyllt 50, gift sig och flyttat till Öland. Men framförallt är han också tillbaka som artist.

Med kommande albumet ”Nordic Noir” avslutar han den trilogi som påbörjades med de Grammis-nominerade ”Ibland kallar jag det kärlek” (2010) och ”Sentimentalsjukhuset” (2012). Precis som de tidigare skivorna är den producerad av sonen Dante Kinnunen; ett samarbete som hålls ihop mellan far och sons musikaliska likheter och olikheter.

”Nordic Noir” innehåller nio tolkningar av vispoeten Charlie Engstrands sånger, men med ändringar i melodierna för att göra dem mer Holgerssonska. Resultatet är nordiskt vemod. När man vågar släcka ljuset, känna efter och ta saker på allvar.

Det är med stor glädje att vi kan presentera denna efterlängtade vissångare live på Kulturoasen i januri!

”Det kommer inte ut någon närmare eller mer angelägen skiva i Sverige i år.” NÖJESGUIDEN
”Omöjligt tröttna på Toni Holgersson.” GÖTEBORGSPOSTEN
”Rent trollbindande.” AFTONBLADET
”En stor skiva som kommer att räcka länge.” NWT
”Ingenstans har resultatet varit lika anslående, modernt utan att förlora fotfästet, som det är på »Nordic noir«. SONIC MAGAZINE
”Nordic Noir är utan tvekan ett av årets bästa svenska album.” BORÅS TIDNING

Frivillig entré! (Ska inte förväxlas med gratis. Vi förväntar oss att ni lägger en slant i burken. Beloppet är dock frivilligt och går oavkortat till de musiker och artister som sliter hårt på scenen 🙂

http://toniholgersson.com

https://www.facebook.com/toni.holgersson/