Inställt! Inget nytt datum inplanerat än så länge.

Bruce Molsky beskriver sig som killen från gatan i Bronx, New York, killen som hoppade av college och lämnade storstadslivet för en enkel stuga utan varmvatten i 70-talets Virginia – något som drastiskt omkullkastade föräldrarnas framtidsplaner för unge Bruce. Hans självpåtagna uppdrag var att låta sig uppslukas av passionen för musiken från de appalachiska bergens fot, på ursprungsplatsen för genrens legendariska pionjärer och sedan länge bortgångna mästare.

Idag är Bruce Molsky en av världens mest beundrade ambassadörer för amerikansk old-time-musik från dessa bergstrakter. En kringflackande världsresenär, artist och folkbildare som i årtionden spelat ihop en stor diskografi med sju soloskivor, ett drygt dussin samarbeten och som gett två Grammynomineringar. Han är en musikernas musiker av klassiskt snitt, som hyllats av vitt skilda fans och samarbetspartners såsom Linda Ronstadt, Mark Knopfler, de keltiska giganterna Dónal Lunny och Andy Irvine, jazzgitarristen Bill Frisell och dobromästaren Jerry Douglas. Bruce Molsky brukar passande nog kallas för ”de appalachiska fiolspelarnas Rembrandt” av den virtuosa violinisten Darol Anger, som  ibland också är hans medmusikant.

“Bruce Molsky är en gitarrist som fattar grejen, han har rötterna i det förflutna men låter sig inte fjättras av dem.” – Mark Knopfler

Vid sidan av de många konserterna som soloartist, och tillsammans med Molsky’s Mountain Drifters, arbetar Bruce som gästprofessor vid Berklee College of Music i Boston och dess utbildning inom amerikansk rootsmusik, samt håller workshops och sommarläger för invigda från både när och fjärran. Det håller Bruce borta från hemmet i Beacon, New York halva året – tillsammans med de många, långa resor som på senare år tagit honom till Europa, de brittiska öarna, Italien, Skandinavien samt så långt som till Australien.

”En tveklös mästare.” – No Depression

”En av världens främsta fiddle-spelare i appalachisk stil.” – Bloomberg News

”Att spela och att lära ut traditionell musik är det största för mig” sammanfattar Molsky. ”För mig är att vara musiker inte en separat grej, utan det hänger ihop med allt jag gör i livet. Det har alltid handlat om att vara kreativ och att delta i något som är större än mig själv, att bli en länk i den musikaliska kedjan och en del av gemenskapen med människor som spelar och älskar det.”

Molsky´s Mountain Drifters

Brice Molsky  (fiol)

Allison de Groot (banjo)

Stash Wyslouch ( gitarr)

Foto: Kate Orne

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.