Kent Wennman Rockabilly Quartet

Åren går, det mesta förändras, men en sak består: Det stora intresset för artisten Elvis Presley och hans musikaliska gärning. Kent Wennman är kanske mest känd som mannen bakom publiksuccén ”Elvis i Parksnäckan”, men han har också varit anlitad för radioserier om Elvis på Sveriges radio och är ofta intervjuad om Elvis musik i olika tidningar.

Kents egna ord: “Egentligen borde det vara ett konstnärligt självmord att försöka tolka världens största sångröst, ikon och legend. Det borde vara dömt att misslyckas! Framgångarna med Elvis i Parksnäckan har dock visat att det är fler än jag som gärna ser Elvis hyllas utan trikåer, löspolisonger och annan patetik som ofta är fallet när det kommer till Elvis.”

Kent har med sitt djupa kunnande, sin egna gedigna musikalitet och med en stor portion självdistans lyckats föra publiken närmare artisten och människan Elvis Presley, bortom myten. Med sin passionerade sång och med sitt fantastiska band väcker han liv i Elvis musikskatt, där både välkända hits och mer obskyra doldisar framförs så att man som lyssnare ”återupptäcker” Elvis storhet och blir nyfiken på nytt.

För givetvis var Elvis så mycket mer än en rock-kung på femtiotalet. Hans musikaliska gärning innehåller djupdykningar i genrer som gospel, country, pop, blues och ja, t om opera. Om detta, och mycket mer, berättar gärna Kent om.

Räkna med en eftermiddag full av ofattbart sväng, smattrande ståbas, smäktande steeltoner och passionerad sång, kryddat med en rejäl dos humor.

Bandet:
Kent Wennman – sång, gitarr
Ulf ”The Mighty Shadow” Homberg – gitarr
Stefan ”Slappin´ Steve” Persson – Bas
Per-Åke ”Påken” Persson – Trummor
Nicke ”Speedy Nick” Widén – Pedal Steel Guitar

Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr