Erika Baier & The Business är en av de hetaste nya akterna på den svenska bluesscenen. Karismatiska sångerskan Erika Baier med sin råa, uttrycksfulla bluesröst och energiska scennärvaro frontar ett tungt och tajt band med några av landets mest meriterade musiker i genren. Modern blues med djupa rötter, musik som tilltalar både bluesnördarna och mainstreampubliken!

BANDMEDLEMMAR:
Erika Baier, sång
Ola Insulander, gitarr och sång
Arman Sikiric, munspel
Patrik Norrman, bas
Michael Johansson, trummor

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.

Erika Baier från Timmernabben i Småland började tidigt jobba som värdinna på bluesfestivalen i Mönsterås. Ett av hennes uppdrag bestod i att ta hand om Sven Zetterberg. Svenne blev Erikas mentor och vän, han hjälpte henne hitta sin röst och uppmuntrade henne att våga ställa sig på scen och sjunga.

Resultatet är en unik artist på den svenska och skandinaviska livescenen med en rå, uttrycksfull röst, gnistrande utstrålning och en omisskännlig passion för – BLUES.

Erika Baier & The Business bildades med ett enkelt mission statement: att utifrån Erikas favoritartister bygga en unik liveakt på den svenska bluesscenen. Genom att klä låtar av Ruth Brown, Nina Simone, Etta James, Koko Taylor, Shemekia Copeland,
Deborah Coleman, Thornetta Davis och Ruthie Foster med flera, i ett tätt och modernt sound vill bandet visa att bluesen både har djupa rötter och fortfarande har något säga en modern publik.

Just mötet med publiken är bandets främsta drivkraft. Levande musik är kommunikation och underhållning. I samspelet mellan scen och salong uppstår en energi som gör varje framträdande till en unik gemensam upplevelse.

Bandet består av några av landets mest meriterade bluesmusiker. På medlemmarnas CV:n finns kompjobb bakom Sven Zetterberg, Roffe Wikström, Jerry Williams, Mats Ronander, Lisa Lystam,
Knockout Greg, Bill Öhrström, Toni Lynn Washington, Larry Garner, Angela Brown,
Deitra Farr, Toronzo Cannon, Guitar Shorty, Johnny Rawls med många fler.

The Blues is our business, and business is good: sedan starten 2016 har Erika Baier & The Business gjort närmare 100 spelningar runt om i landet och i Skandinavien på festivaler, bluesföreningar, klubbar och event. Bandet åker långt, jobbar hårt och älskar att spela.