Fränder kan ej spela pga sjukdom, Väsen Duo ersätter Fränder

Hågabys egna folkstjärnor är äntligen tillbaka på Kulturoasens scen – FRÄNDER! Efter de släppte sitt kritikerrosade debutalbum på Kulturoasen 2017, har de bland annat turnerat flitigt runtom i världen, genomfört internationella och gränsöverskridande projekt samt etablerat en folkmusikfestival i Uppsala.

“The quartet’s warm, powerful and lovable charisma can hardly disappoint even the most hardened souls.” (Nils Thorlund rootzone.dk)

FRÄNDER spelar modern folkmusik smidd i Hågabys hjärta. Medlemmarna väver in lyssnaren i förföriska sångstämmor, tunga groove och spännande arrangemang målar ett musikaliskt landskap fyllt av trollbindande historier, mystik charm och humor.

 ”Inspirerade av traditionell estnisk och svensk folkmusik hittar den här kvartetten ett eget uttryck.” (Piteå-Tidningen)

– Vi tror på musik som en del av en större, förenande kraft och genom musik vill vi förmedla värme och gemenskap. Detta tycker vi är extra viktiga i ett samhälle som tenderar att alltmer fokusera på människors olikheter. När sanningen är att vi alla är FRÄNDER

”De framför sin musik med en stor spelglädje, kraftfull energi och beundransvärd skicklighet.” (Ando Kiviberg, Borgmästare i Viljandi och grundare av Viljandi Folk Festival)

Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.