Kaja (SE) möter Tango Extremo (NL)

Finlirig virtuositet, stram passion, andäktiga ljudlandskap och oemotståndligt sväng!

Två unika trios, svenska Kaja och holländska Tango Extremo, möts i sina egenartade musikaliska uttryck under en gemensam konsertkväll. De framför var och en för sig musik ur sina respektive repertoarer men också ett urval kompositioner i nya arrangemang på dubbeltrio!

KAJA (SE)

Kaja har sedan starten 2005 hyllats för sin starka scennärvaro och dynamiska musik. De har släppt flera rosade album, turnerat i Europa, Sydkorea och Nordamerika, skrivit film- och teatermusik och samarbetat med poeter och konstnärer. Rötterna i Kajas musik hämtar näring i Östeuropa, men växer vidare in i gränslandet mellan traditionellt och nyskapande. De har vidsynt och nyfiket låtit musiken få ta sina vägar från klezmer till tango, improvisation, svensk folkton, fransk vals, filmisk konstmusik, akustisk klubbmusik och influenser från indisk raga. Resultatet är en egenartad kammarfolkmusik med överraskande vändningar i kompositioner och arrangemang, där musikerna möts i ett tätt samspel och ett kraftfullt, lekfullt och själfullt uttryck.

Kaja har släppt tre album i eget namn, Krackel (2007), Rust (2010) och Tre Trappor Upp (2013) samt Midvintervaka i samarbete med gruppen Tetra. 2015 hyllades Livet Nord, gruppens violinist, som Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan i Berwaldhallen.

Livet Nord – femsträngad violin
Camilla Åström – dragspel
Daniel Wejdin – kontrabas

Hemsida: www.kajatrio.se

Video/musik: www.kajatrio.se/se/lyssna-se-3182747

TANGO EXTREMO (NL)

Gruppen Tango Extremo, under ledning av violinisten Tanya Schaap, tillför en alldeles särskild arom till den argentinska tangons passion och övertygande uttryck. Med sin musik färgar de, möblerar om och utmanar de traditionella argentinska tangodragen genom att mixa genren med klassisk och brasiliansk traditionell musik samt jazz och improvisation. Sättet på vilket de utmanar och vidareutvecklar musikstilen gör Tango Extremo till så mycket mer än ett traditionellt tangokapell.

Sedan starten 2003 har Tango Extremo, förutom att turnera flitigt i Holland och övriga Europa, också gjort sig ett namn över hela världen. De har synts på scener i Argentina, Uruguay, Kina, Ryssland, Kurdistan, Sydafrika, Botswana, Venezuela, Colombia, Ecuador och Sydkorea. Gruppen har framträtt i varierande storlek och gjort många samarbeten genom åren. I detta projekt och i samarbetet med Kaja kommer de att spela på trio.

Tanya Schaap – violin/konstnärlig ledare
Jasper Soffers – piano
Sandor Kem – kontrabas

www.tangoextremo.com

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med “Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.