Välkommen till en dag där din unika röst står i centrum!

Genom enkla och effektfulla övningar letar vi oss fram till kärnan i våra röster och hittar luftflöde, klang och kraft. Vi kular och ropar tillsammans, i mindre grupper och även solistiskt om du vill. Lär dig grunden i den speciella roptekniken där rösten ljuder starkt i ett kraftfullt uttryck. Kursen ger dig konkreta övningar för att du sedan ska kunna fortsätta utforska och praktisera kulning på egen hand. Utveckla din röst och få den låta som du vill.

Inga förkunskaper krävs, bara lust till att använda din röst. Även du som kulat förut har stort utbyte av kursen då vi inspireras av varann och skillnaderna i våra röster och uttryck. Utlärning sker på gehör, inga noter eller textblad används, det är lyssna och sedan härma som gäller. Du får också lära dig några vallvisor med den speciella tonskalan som är karaktäristisk för kulning och rop. Glädje, sång, rop och kulning i skön förening!

Praktisk information:

Kursen går av stapeln 28 juni kl 10-16 i Håga i Uppsala. Dagen börjar och slutar på Kulturoasen i Håga bycentrum.

Vid Kulturoasen finns parkeringsplatser, och stadsbussarnas linje 2 stannar alldeles intill. Vi kommer att vara utomhus under några timmar så kläder efter väder. Området är naturskönt, men terrängen bitvis oländig och inte anpassad för rollatorer och dylikt.

Ta gärna med något att anteckna på och inspelningsmöjlighet, t ex. mobiltelefon.

Frukost, lunch och eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Ange eventuella specialkostbehov i anmälningsformuläret.

Kursavgiften är 850 kr per person för Bilda-anslutna och 950 kr per person för icke Bilda-anslutna.

Anmälan via www.bilda.nu/kula senast 14 juni.

OBS: begränsat antal platser. Först till kvarn! (För att kursen ska bli av krävs minst åtta anmälda.)

///////////////////////////////////

Karin Ericsson Back är yrkesverksam sångerska och folkmusiker. Med en gedigen musiker- och pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har hon byggt upp en bred plattform där hon arbetar mångfacetterat med scenframträdanden, musikkomposition, sång- och kulningskurser och kördirigering.

www.karinericssonback.se

Röster från tidigare kursdeltagare:”Så rolig kurs! Att få använda rösten, eller hela kroppen, att ta plats och att våga. Känner mig glad i hela kroppen och stor tacksamhet.”
Åsa, sept-2019

”Karin är så kunnig i ämnet, proffsig på att lära ut – nu ska jag hem och öva!”
Annika, sep-2019

”Du är en mycket bra pedagog Karin och jag har känt mig så trygg och glad trots att kulning är okänd mark för mig.”
Anna-Lena, sep-2019

Vi räknar med att kunna genomföra kursen med hänsyn till rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Gruppen är liten, kursen är öppen för max 15 deltagare. Den genomförs till stor del utomhus, och de inomhusutrymmen som används är så stora att det går att hålla säkerhetsavstånd.

När vi ses tänker vi på att hålla avstånd till varandra och vara noga med handhygienen. Känner du av förkylningssymptom (även milda) är det viktigt att du stannar hemma.

START
28 juni

DAG OCH TID
Söndag 10:00 – 16:00

MÖTESPLATS
Kulturoasen
Hågavägen 190
75263 UPPSALA

LEDARE
Karin Ericsson Back

PRIS
950kr