OBS! Anmälan, klicka här!

(Flyttad från 17 april till 19 september.)

Markus Berjlunds nya album, “Om allting går åt helvete så ska du inte följa med” släpps i mitten av april och fredagen den 17 april är det releasespelning på Kulturoasen, Håga. Kvällen till ära har Markus har samlat en skara briljanta musiker och ni kommer att få höra honom stolt presentera ett band bestående av gamla bekanta och nya kompisar sida vid sida: Daniel Lindblom (gitarr), Sverker Magnusson (klaviatur), Petter Diamant (trummor), John Östblom (bas) och Tomas van der Kaaij (gitarr).

Gammalt och nytt blir det också på låtlistan. Det nya albumet som började spelas in i Bollnäs redan 2017 har vuxit fram successivt via inspelningar på Sollerön, i Gävle och Uppsala. Producenten Daniel Lindblom har inte sparat på krutet utan engagerat tolv musiker för albumets åtta låtar. Flera av låtarna, med lyx i form av stråkar och blås, har släppts som singlar och hörts i radion. Men plattan innehåller också mer sparsmakade sånger, som den avslutande “Strimma skär” där Markus kompas av koltrastar och talgoxar.

Releasespelningen är också en jubileumspelning! 2010 släpptes “Hunden heter Happy”. Plattan, med låtar som “Hon är bäst” och “I ett ljummet sommarregn”, gav Markus många nya lyssnare som bl a kunde höra honom i flera duetter. Med Staffan Hellstrand. Med Janne Ricknell. Och inte minst med den fantastiska gävlesångerskan Moa Lönnquist.

Efter ett 10-tal med ytterligare två album, och samarbeten med artister som Caroline af Ugglas (i en ny duett) , The Church-gitarristen Marty Willson-Piper och trumlegenden “Muttis” Björklund är det nu alltså dags för det nya decenniets första albumsläpp!

Precis som många andra i singer/songwriter-genren lägger Markus ner mycket jobb på både text & musik. Ambitionen med den här plattan varit att skriva personligt och enkelt utifrån en enkel lag: Allt måste vara på riktigt! Sorgen är på riktigt, glädjen är på riktigt! Och det ska svänga!

SUPPORT: BINA
Denna kväll inleder BINA på scen! Bina (Sabina Larson) som sysslar med scenkonst både som skådespelerska och sångerska har nyligen släppt singeln “My Blue Note” och framträtt med den på olika radiostationer och scener. Detta blir hennes första live-framträdande i Uppsala! Med sig på scen har hon pianisten Daniel Lantz, som många känner som kapellmästare i Beat Funktion!

KVÄLLENS PROGRAM
19.00 Baren öppnar
19.45 Välkomstdrink
20.00 BINA
21.00 MARKUS BERJLUND BAND

OBS! Anmälan senast xx sept, klicka här!

PRESSRÖSTER OM TIDIGARE ALBUM
“Jordnära, ärligt och vackert” – Zero Magazine
“Skönt driv i musiken rätt igenom. Och med ett patos som man inte behöver tvivla på.” – Upsala Nya Tidning
“Albumet sköljer över mig med en iver, en intensitet, en käftsmäll…” -Gefle Dagblad

Markus Berjlund
https://www.facebook.com/mberjlund/
www.markusberjlund.se
https://open.spotify.com/album/0r4UxZUR42IJMT2tTKCMm4?si=s9caXWvgTM6p0OMBUt1HHg

Bina
https://www.facebook.com/sabinaproductions/
https://open.spotify.com/track/7mLXyUFcmEYBP4c7CKUeKX?si=c4nAxpz3RsSNE0gmhJbrmg