TEENTAL on Tour October 2021

En exklusiv musikföreställning och ett möte mellan indisk och västerländsk tradition. Meditativt, improviserat och traditionellt. Nyskrivna melodier och kompositioner med ursprung i en månghundraårig musiktradition. Folk, klassiskt, fusion. Teental framför egna kompositioner och melodier i gränslandet mellan modern och traditionell musik. Teental öppnar dörren till den indiska musik- och rytmvärlden. Ett möte mellan olika musiktraditioner.

SURANJANA GHOSH tabla, LISA GROTHERUS klarinett, MAX ÅHMAN, gitarr JONAS LANDAHL percussion, EMIL INGMAR klaviatur

Teental har, de senaste sju åren, spelat på scener runt om i Sverige. 2014 genomfördes en turné, på inbjudan av Scenkonst Västernorrland, tillsammans med musiker från Indien; spelningar på bland annat Sigtuna folkhögskola, Stallet/Stockholm, Hijazz/Uppsala, i Sundsvall, Näsåker och på Gotlands länsteater. 2015 blev det tre konserter och ännu ett möte med Gotlandspubliken, bland annat på Almedalsbiblioteket. 2016, konserter på Nefertiti i Göteborg och på Uppsala Slott. I maj 2018 och 2019 konserter i Kungsträdgården i samband med den indiska festivalen ”Namaste Stockholm”. Hösten 2018 genomfördes en turne´ tillsammans med indiska musiker och en indisk dansare, med konserter på bland annat Sangeet Conference, Hola folkhögskola, Stallet/Stockholm, Palladium/Malmö och Bohusläns muséum. . . .

SURANJANA GHOSH är en indisk musiker som förnyar den moderna svenska musikvärlden med tablaspel. Hon tillför indiska rytmer till folkmusik, flamenco, blues, jazz, opera och andra klassiska verk. Suranjana komponerar egen musik. www.tablasuranjana.com LISA GROTHERUS är klarinettist, vokalist och kompositör. Hon har en bakgrund inom jazz, folk- och improvisationsmusik och rör sig fritt mellan olika genrer både som artist, musiker, kompositör och kapellmästare. MAX ÅHMAN jazz och rockgitarrist som turnérat i många år, bl a i USA, Kanada, Indien, Kina. Spelat allt från Symfonisk rock till World Music. Kompositör och pedagog. JONAS LANDAHL är slagverkare med en bakgrund i jazzmusiken. Har ett kontinuerligt samarbete med indiska musiker, bland annat i Indian Drum Orchestra. EMIL INGMAR spelar klaviatur, är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm och verkar i Uppsala – som frilansande musiker och som arrangör. Genreöverskridande musiker och kompositör.

Varmt välkomna till Coronaanpassade lunchkonserter på Kulturoasen.
OBS! Bordsbokning! Eftersom vi har endast 75 platser och frivillig entré så måste man boka sin plats. Det gör ni på http://www.tickster.se. Observera att bokningsavgiften inte täcker den frivilliga entréavgiften. Den samlas in under konsertens gång via Swish, kreditkort eller kontant. Om ni inte vill använda Tickster så kan ni maila kent@kulturhjaltarna.se eller ring 0700544834 för platsbokning. Ni kan givetvis också chansa på att bara komma ut men då finns det alltså risk för att ni antingen förpassas in till matsalen eller inte kommer in alls.

I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 50-200 kr.