Among Lynx

Datum

15 juli, 2024
Kl. 19:00

Spelplats

Kulturoasen Sommarscen

Among Lynx är kaxigt tvärsäkra i sitt råa, tunga och smutsiga sound. Med en bakgrund i amerikanskt influerad bluesrock har de utmanat gränsen mellan modernt och vintage sedan starten 2014. Främst har de gjort sig ett namn genom sina livekonserter – oavsett om det varit för en rockälskande publik eller på roots-scenen har Among Lynx fått en genreöverskridande fanskara genom åren.

Tredje fullängdsalbumet Once in a Blue Moon släpptes 2023, helt på egen hand. Detta är deras mest dynamiska och mogna album hittills, som adderar en känsla av totalt fokus i bandets ljudbild. Med melodier som klistrar sig fast i skallen råder det inga tvivel om att Among Lynx kan väva in modern pop i sin svängiga och säregna variant av rootrock, även om det finns en nyfunnen tyngd och allvar bakom låtarna.

Bandet har sedan förra albumet ändrat laguppställningen något men de största signumen för bandet finns dock intakta – smutsiga slide-gitarrer, munspelsfrenesi samt kraftfull sång i soultappning.

Among Lynx har synts på bl a Stockholms Kulturfestival, Kalottjazz & Blues Festival, Umeå Live, Urkult, Nipyran, Åmåls Blues Fest, Dalecarlia Music Festival, Fasching, Nefertiti, Katalin, Viktoriateatern, Festival of the Midnight Sun, Blue Wave Festival (DE) och Blues in Hell (NO).

MUSIKER
Eva-Mi Ringqvist – leadsång & gitarr
Elin Öberg – munspel & kör
Amanda Alvekrans – trummor & kör
Jonas Skeppar – elgitarr
+1 elbasist

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5fib0YWb44SaGAQeFroJsu?si=BZiFUWW7RnOz7dAhN6-qEA
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCphaBMcr8uSA_T5JJR7R-UA
Instagram: https://www.instagram.com/amonglynx/
Facebook: https://www.facebook.com/amonglynx
Hemsida: https://www.amonglynx.com/

VÄLKOMNA!
Varmt Välkomna till Kulturoasens sommarsäsong på Gula Villan i Uppsala Stadsträdgård. Konceptet är det samma som i Hågaby. Konserter i en avslappnad och inkluderande miljö med minimalt krångel och ett biljettpris som passar alla. Man behöver inte boka plats men borden reserveras i första hand för ätande eller fikande publik. Men det finns också extra stolar och massor av gräsmatta för filtar eller stående. Mat, glass och fika beställer man inne på Gula Villan eller vid uteserveringen. Den frivilliga entrén ska inte förväxlas med gratis. Vi räknar med att publiken lägger ett bidrag till musiken. Den samlas in under konsertens gång, antingen med swish, kort eller kontanter.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala.
Stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun.

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.