Erika & Cecilia

Datum

28 maj, 2016
Kl. 14:00

Spelplats

Kulturoasen

Erika, fiol, och Cecilia, nyckelharpa, träffades 2002 och har båda sina rötter i den uppländska folkmusiken. Tillsammans har de gett ut tre kritikerrosade CD, ”Pärlor” 2004, ”Örhängen” 2007 och nu senast ”Polska till Vendelsjön” 2015, samt turnerat flitigt i Sverige och utomlands. Spelplatserna har varierat från bland annat festivalscener till radio- och TV-framträdanden. Duon har också samarbetat med musiker som Malena Ernman och Benny Andersson.

Erika & Cecilia är aktuella med nytt album, Polska till Vendelsjön.

Sagt om skivan:
”Att folkmusiktraditionen lever och utvecklas – den uppländska inte minst – är det nya albumet med Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm ett förkrossande bevis för. Mycket bättre än så här kan det knappast bli” (Upsala Nya Tidning 23/9-15)

”Med sitt tredje album tar de sitt samspel till nya höjder” (Lira 19/11-15)

”Allt verkar rymmas här, känslorna i de stycken artisterna framför är mångbottnade. Utan att vara insatt i folkmusikens kulturhistoria fascineras jag likt ett barn inför hur just glädjen och vemodet samspelar. Det finns inget ålderdomligt över dessa känslor som de tolkas i detta album, tvärtom är nerv och närvaro det utpräglade draget” (Tidningen Kulturen 3/10-15)

Frivillig entré

erikacecilia

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.