Gordon Bonham & GB Blues Band

Datum

30 juni, 2024
Kl. 19:00

Spelplats

Kulturoasen Sommarscen

Låt oss presentera med största vördnad och respekt, ingen mindre än Gordon Bonham & GB Blues band.
Gordon Bonham är en välkänd artist i USA mid west och spelar fn med sitt eget band, Tad Robinson och Kevin Anker (Fab Thunderbirds). Under några år bodde han i Austin, TX och spelade med Gary Primich och gjorde två Scandinavian turneer. Han är uppvuxen i Hammond, IN strax söder om Chicago med sina rötter i  Chicagobluesen. GB Blues Band är även ett av husbanden på the Slippery Noodle Inn, Bluesclub i Indianapolis med live blues 7 days a week.

Gordon Bonham har varit förband åt B B King (då är man tung). Han har också värmt upp publiken för bl a Solomon Burke, Fabolous Thunderbirds och Buddy Guy och turnerat med namn som många av oss känner till, t ex Pinetop Perkins och Bo Diddley.

Fem gånger har han turnerat i Europa. Och det har blivit några plattor i eget namn. På den alldeles färska CD:n visar han med all önskvärd tydlighet att han inte behöver göra bort sig vilken sorts blues han än väljer att spela. Här finns prov på lite av varje och han rör sig ledigt och elegant mellan stilar och uttryck. Här finns Chicago, Texas, Mississippi och mycket mer som Bonham har snappat upp hemma i Indiana.

Bandet består av Gordon Bonham, guitar and vocals, Tom Harold, Harmonica and vocals, Mats Blomstrand, drums and Fredrik Schoning on bass.

VÄLKOMNA!
Varmt Välkomna till Kulturoasens sommarsäsong på Gula Villan i Uppsala Stadsträdgård. Konceptet är det samma som i Hågaby. Konserter i en avslappnad och inkluderande miljö med minimalt krångel och ett biljettpris som passar alla. Man behöver inte boka plats men borden reserveras i första hand för ätande eller fikande publik. Men det finns också extra stolar och massor av gräsmatta för filtar eller stående. Mat, glass och fika beställer man inne på Gula Villan eller vid uteserveringen. Den frivilliga entrén ska inte förväxlas med gratis. Vi räknar med att publiken lägger ett bidrag till musiken. Den samlas in under konsertens gång, antingen med swish, kort eller kontanter.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala.
Stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun.

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.