Gyttring

Datum

27 november, 2022
Kl. 14:00

Spelplats

Kulturoasen
Återigen ger sig Gyttring ut på vägarna och spelar konserter med det populära konceptet julmusik i folkmusiktappning. Traditionella svenska julsånger blandas upp med keltiskt klingande klassiska jullåtar. Det bjuds på både kända och okända melodier och även någon modern amerikansk julfavorit. Likväl som gemytlig och medryckande folkmusik bjuder en konsert med Gyttring på både allvar och en stor portion humor.
Gyttrings julkonserter på Kulturoasen har med åren blivit en mycket populär tradition. Det brukar bli fullsatt så kom i tid!
Gyttring är en folkmusiktrio med ursprung i Enköping. De startade för 15 år sedan och har sedan dess dykt djupt ner i folkmusikens många olika grenar. Idag består repertoaren av en blandning mellan svensk, irländsk och amerikansk folkmusik. Genom åren har de kommit att utforma ett unikt musikaliskt uttryck som kantas av en modern instrumentering med tonvikt på sång och knäppinstrument i många härliga konstellationer.
Erika von Knorring – sång, irländsk tvärflöjt, whistles
Patrik Midelf – sång, cittern, gitarr, whistles
Robbin Ståhl – låtmandola, mandolin, gitarr, sång
Servering
I serveringen hittar ni vegetarisk lunchbuffé med sidosallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.
Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.