Kören Afro Reggaefest

Datum

19 augusti, 2023
Kl. 16:00

Spelplats

Kulturoasen Sommarscen

Kören Afro har en lång tradition av att arrangera en årlig reggaefest för Uppsalabor med omnejd. Tidigare år har reggaefesten hållits i Källparken men i år är det dags att fylla Stadsträdgården med skön vibe och härlig baktaktsmusik!

Barndomsvännerna Peter Ekengren och Arvid Callin Nerdal leder Kören Afro sedan över 20 år tillbaka. Deras musikaliska resa innefattar reggaebandet Lion Dub och soul och funkbanden LoungeClub och Beat Bakery.

Kören Afro har ett unikt sound med en enastående repertoar som bjuder upp till ett härligt sväng och en oförglömlig upplevelse med intentionen att sprida en positiv energi som smittar av sig. Kom och gunga med oss den 19 augusti i Stadsträdgården!

Genom denna konsert vill Kören Afro också rikta uppmärksamhet till de som befinner sig i utsatta livssituationer i Uppsala och det finns därför möjlighet att ge bidrag till Uppsala Stadsmission på plats.

Konserten är ett samarbete med Kulturhjältarna och Gula Villan.

Foto: Roger Schwalbe

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.