Långbacka/Bådagård

Datum

17 september, 2022
Kl. 14:00

Spelplats

Kulturoasen

Kritikerrosade Långbacka/Bådagård är sångarna och multi-instrumentalisterna Maja Långbacka och Matilda Bådagårds gemensamma projekt. Med sin unika blandning av pop och folkmusik har de, sedan deras debutalbum kom 2018, förtjusat sin publik och turnerat i hela Norden.

Live går de mellan nerskalade arr på bara två fioler eller bara två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap. Långbacka/Bådagård tar avstamp i det innerliga, folkliga och traditionella och går vidare med poppiga arrangemang och liveteknik.

Under pandemin har Långbacka/Bådagård testat nya marker och är aktuella med filmmusik till långfilmen Glaciär som har sin premiär i april, 2021.

”Resultatet är eget, inte besynnerligt utan eget som i unikt. Ingen låt på skivan är den andra lik men ändå finns här en solid känsla för helheten.  …”en angelägen blandning av rootsig americana, folkvisa, pop och protestsång.” (Lira)

”I den smältdegel där deras musik formas, uppstår ett alldeles eget sound… ”…musik som skär över många genregränser och med lätt egensinne utmanar det konventionella och strömlinjeformade. Den här duon går sina egna vägar med ett mycket personligt anslag i musiken. ” (Länstidningen Östersund)

”Hos lyssnaren väcks ett begär att träda in i deras kreativa, stämningsmättade universum. Enormt imponerande att de låter som inga andra. ” (Kulturbloggen)

Varmt välkomna
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.