Miriam Aïda

Datum

11 februari, 2024
Kl. 14:00

Spelplats

Kulturoasen

Celebert besök från en av Sveriges mest färgstarka artister!

Miriam Aïda har släppt nio album i eget namn och har turnerat i Skandinavien, Europa, Brasilien och Japan. Hon har medverkat i Allsång på Skansen (2006 & 2011), i SVT:s Luciafirande, i programmet Sverige! och i Go’ kväll. 2012 tog hon emot priset ”Årets Artist” på Folk & Världsmusik-galan med motiveringen:

”En mångsidig artist, färgstark, egensinnig, djärv och personlig. En vinnare som vrider och vänder på det välbekanta och skapar nya perspektiv för oss alla.”

2015 fick hon Manifestgalans pris ”Årets Rytm” för sin skiva ”Afro Samba Orchestra – É de Lei!”
2017 fick Miriam hedersuppdraget att intervjua Polarpristagaren Wayne Shorter på PolarPrize/PolarTalks.
Våren 2022 hade Miriam roll i Malmö Operas produktion Dead or Alive – en av media rosad nyskriven musikal av Patrick Rydman, Martin Schaub och Mats Kjelbye.

Som krönikör (LIRA, Ystad Allehanda, P2 Jazzradion), programledare och producent för Sveriges Radio P2 LIVE är hon idag en intressant och rosad kulturprofil.

PIECES
Fler delar! Fler rytmer, fler språk, fler kontraster. På senaste albumet Pieces dyker Miriam Aïda och hennes band ner i afromusikens olika uttryck, som i mötet och krocken med den Nya Världen i kölvattnet av slavhandeln, tagit olika riktningar i Karibien, USA och Sydamerika. Tolkningar av bl. a. Beyonce, Nina Simone, Silvio Rodríguez, Gil Scott-Heron, H.E.R, Gilberto Gil, Stevie Wonder. Musik som ett uttryck för frihet, som ett sätt att skapa en identitet av flera delar, och ett sätt att sammanfoga delarna till en gemenskap.
”Miriam Aïdas starkaste album hittills”, skriver Sydsvenskan. Pieces mottogs av en enig kritikerkår som hyllade och delade ut höga betyg. Miriam har bakgrund i både Sverige och Marocko, och från scenen bygger hon broar till sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Intimt, ärligt och alltid groovy!

Line-up:
Miriam Aïda – sång
Mats Andersson – gitarrer
Simon Peterson – bas
Finn Björnulfson – slagverk
Ola Bothzén – slagverk

Arrangör: Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala med stöd av Kulturnämnden i Uppsala Kommun

Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.