Nashville Songs & Stories

Datum

17 mars, 2024
Kl. 14:00

Spelplats

Kulturoasen

Nashville Songs & Stories med Thyra
Slut ögonen och låt dig förflyttas till den vibrerande musikstaden Nashville. En plats där varje gathörn berättar en musikalisk historia och ljudet från gitarrer och banjos sipprar ut från verandorna. ”Nashville Songs and Stories” är inte bara en konsert, det är ett möte med en musik och berättartradition som är odlad i generationer.

Den välkända duon och äkta paret, Karin & Göran Eriksson, har gjort Nashville till sitt andra hem. Med barnen och gitarrerna i släptåg har de korsat atlanten så många gånger att de tappat räkningen. Kärleken till staden märks i texterna som genomsyras av de kvarter och de människor de mött och lärt känna under alla resor.

Karin och Göran, två musikaliska veteraner med över 25 års erfarenhet, har inte bara skapat musik tillsammans utan har även arbetat med stora delar av Sveriges artistelit. Paret har bl.a varit musikaliskt ansvariga för all live musik i det hyllade TV-programmet ”Jills Veranda”.
Thyra låter sig influeras av en flera genrer, har landat i vad de själva kallar ”Swedicana.” Blanda den svenska vistraditionen med lite country och americana. Addera ett uns soul och blues och sen lägger du till en något svensk accent så har du Swedicana”.

Publiken kan förvänta sig en musikalisk resa som bryter gränser och förenar olika musikaliska traditioner. ”Om det är något vi lärt oss från våra resor över Atlanten är det att ’if there’s a story – there’s a song’,” säger duon, och understryker att det är själva berättelsen som är navet i deras låtskrivande.”

Foto: Nikola Stankovic

https://open.spotify.com/album/7vy56s3Ed7SI1wixeLWUQO?si=n8qvYqYXR9KG9H5GPaBySg

www.thyraofficial.com

Arrangör: Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala med stöd av Kulturnämnden i Uppsala Kommun

Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.