Norrtälje Countrybrudar

Datum

10 juli, 2023
Kl. 19:00

Spelplats

Kulturoasen Sommarscen

Konserten sker på Tantens Gröna Parkcafé – Gula Villan i Uppsala Stadsträdgård
Frivillig entré! Samlas in under konsertens gång.

Det är kanske inte svårt att gissa vart denna trio bestående av Ellinor Videfors, Ester Årman och Michaela Stridbeck bildades. Deras vägar korsades i Norrtälje 2017. En mörk november kväll bjöd Ellinor in till sånghäng (roligt sätt att lära känna varandra på). Efter att ha jammat på lite härliga countrydängor av Miranda Lambert och Pistol Annies så bestämdes det, ”vi ska starta band!”.

Sagt och gjort, idag har Norrtälje Countrybrudar flera år av spelningar bakom sig och en publik som återkommer till spelningar för att uppleva musiken, stämsången och härlig stämning tillsammans med ”brudarna” Ellinor, Ester och Michaela.

Likt sångtrion Linda Ronstadt, Dolly Parton och Emmylou Harris vrider de smärta och förälskelse ur countrygenrens låtar. Norrtälje Countrybrudar framför vackra och känslosamma arrangemang, som övergår i kraftfull stämsång. Längtan, kärlek och begär! Riktigt bra country, både covers och egna låtar.

Ellinor Videfors -sång & bas
Ester Årman – sång & trummor
Michaela Stridbeck -sång & gitarr

VÄLKOMNA!
Varmt Välkomna till Kulturoasens sommarsäsong på Gula Villan i Uppsala Stadsträdgård. Konceptet är det samma som i Hågaby. Konserter i en avslappnad och inkluderande miljö med minimalt krångel och ett biljettpris som passar alla. Man behöver inte boka plats men borden reserveras i första hand för ätande eller fikande publik. Men det finns också extra stolar och massor av gräsmatta för filtar eller stående. Mat, glass och fika beställer man inne på Gula Villan eller vid uteserveringen. Den frivilliga entrén ska inte förväxlas med gratis. Vi räknar med att publiken lägger ett bidrag till musiken. Den samlas in under konsertens gång, antingen med swish, kort eller kontanter.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala.
Stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun.

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.