Sator

Datum

09 april, 2016
Kl. 14:00

Spelplats

Kulturoasen

Tre femtedelar av de svenska rocklegendarerna SATOR kommer till Kulturoasen för en akustisk konsert. Trion bestående av Chips Kiesbye, Kent Norberg och Heikki Kiviaho kommer att ge så väl publik som sig själva en – med SATOR-ögon sett – annorlunda lunchkonsert.

”Vi kommer naturligtvis att spela det bästa vi har men även några av de mer obskyra ädelstenarna. En och annan noggrant utvald cover kommer också att brännas av. Det man med säkerhet kan säga är att det kommer bli bra, nära, på riktigt och oberäkneligt. Med oss tre på scen med så här pass fria musikaliska tyglar kan I alla fall inte jag riktigt säga vart det kan sluta, säger Kent Norberg.”

Frivillig entré

Sator’s hemsida | Sator’s facebook

SATOR
Borlängebandet Sator är en institution inom svenskt rockliv och har levererat hits som ”I wanna go home”, ”World” och ”I rather drink than talk”. Nu kommer de till Kulturoasen med en specialkonsert för att visa var skåpet ska stå. 1992 fick de en Grammis för bästa hårdrocksalbum, Headquake. Sator har kallats för ”Hultfreds enda husband” då de under 1980- och 1990-talen var en ständigt återkommande del av Hultsfredsfestivalen.

Sator

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.