Svenska Rocklegender

Datum

01 oktober, 2023
Kl. 14:00

Spelplats

Kulturoasen

Här pratar vi om de gyllena åren 56-63 då Sverige fick sina ”egna” idoler. Givetvis med starka amerikanska influenser men ändå med en äkta ”svensk” touch. Det handlar givetvis om Owe Thörnqvist, Jerry Williams, Rock-Olga, Lill-Babs, Rock-Ragge, Little Gerhard, Siw Malmqvist m.fl.

Och vilka låtar! Buona Sera, Varmkorv Boogie, What you’ve Done to me, Den siste Mohikanen, Dagny Tweedle Dee m fl. Ja, det här är allsångsklassiker som alla kan sjunga med i även om man aldrig hört dem förut. Så pass klassiska är de!

Ett litet husband tar er med på en promenad genom minnenas allé. Det blir nostalgi, skratt, allsång och ja, kanske en och annan tår också. Bandet består av Kent Wennman, Ulf Holmberg, Stefan Persson och Daniel Olsson. Anna-Karin ”AKO” Oldeberg-Nytell gästar så räkna med en och annan Siw Malmqvist-låt.

Showen innehåller också en del humorinslag och interaktion med publiken.
Vi ger 100% garanti för sväng, humor, fart och fläkt! Hej Baberiba!

Arrangör: Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala med stöd av Kulturnämnden i Uppsala Kommun

Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.