Thilini trio spelar Cornelis Vreeswijk

Datum

01 juli, 2024
Kl. 19:00

Spelplats

Kulturoasen Sommarscen

Thilini trio är trion som med sina folk/ bluesdoftande alster rör sig i en helt egen akustisk värld. Förra sommaren spelade de med Kalle Moraeus i Rättvik och på flertalet jazzklubbar runt om i landet. Med svenska texter som ofta berör de stora frågorna i livet och kopplingen till naturen mässar Thilinis nyanserade röst ut koncisa och berörande känslor till Eriks lekfulla gitarrspel, förstärkta med basisten Johan Bengtsson. En konsert med dem är en emotionell och färgsprakande resa som innefattar både skogigt vemod och soldoftande sommarängar. De har tolkat och tonsatt Cornelis sedan 2013. Sedan dess har de besökt olika visfestivaler, Cornelisdagen samt medverkat i SVTs midsommarprogram. Våren 2022 släpptes deras första fullängdsalbum med Cornelistolkningar vilket de också turnerar med.

https://open.spotify.com/artist/ 5CcLDHcLCWDU3elpAF7mJr? si=H62AQcXtRSmJwBbVzgiuqw

Om Thilini Guldbrand
Sedan ett antal år har Göteborg förärats med en själfull och jazzig röst som om den vore kommen from deep down in Lousiana. Thilinis souliga blues kan liknas vid Bessie Smith eller Janis Joplin. Thilini kommer från Falun i Dalarna och är lika hemma i den svenska folkmusiken som i bluesen och jazzen. Thilini tog examen 2017 från på Musikhögskolan i Göteborg. Hon har under många år sjungit Cornelis, och hon har också ett rootsbluesband.

VÄLKOMNA!
Varmt Välkomna till Kulturoasens sommarsäsong på Gula Villan i Uppsala Stadsträdgård. Konceptet är det samma som i Hågaby. Konserter i en avslappnad och inkluderande miljö med minimalt krångel och ett biljettpris som passar alla. Man behöver inte boka plats men borden reserveras i första hand för ätande eller fikande publik. Men det finns också extra stolar och massor av gräsmatta för filtar eller stående. Mat, glass och fika beställer man inne på Gula Villan eller vid uteserveringen. Den frivilliga entrén ska inte förväxlas med gratis. Vi räknar med att publiken lägger ett bidrag till musiken. Den samlas in under konsertens gång, antingen med swish, kort eller kontanter.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala.
Stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun.

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.