Uppsala Vintage Festival

Datum

27 mars, 2015
Kl. -

Spelplats

Kulturoasen

För andra året i rad arrangerar RetroArmén, i samarbete med Kulturhjältarna och Vuxenskolan, Uppsala Vintagefestival – en helg fylld av aktiviteter, försäljning, föreläsningar och annat i sann retroanda. Lördagen bjuder på vintagebutiker som ställer ut med försäljning av sina finaste fynd, workshops, konsert, fika m.m.
Entré lördag: 60 vuxen, 40 student, gratis under fem år

Program Lördag
Vintage hjärta plussize
Marika Smith berättar om hur en som plus-size-kvinna kan använda tips och tricks från kvinnor förr i tiden för att klä sina kurvor och hitta en stil som är snygg, smickrande och personlig
Dag:Lördag
Tid: 11.30
Längd: 60 min
Kostnad: 60 kr/100 kr tillsammans med “Pimp my hat”
40kr vid föranmälan 70kr med ”Pimp my hat”
Föranmäl dig här

Skäggets Historia
Eric driver Skäggbloggen tillsammans med Axel Naver. Skäggbloggen berättar om allt mellan himmel och jord som rör skägg och mustasch, två mycket populära accessoarer genom historien. Här avverkas var en hittar en bra barberare, hur en snurrar till sin mustasch för olika frisyrer, forskning om varför vissa skägg är mer attraktiva än andra och mycket mer.
Dag: Lördag
Tid: 12:00
Längd: ca 60 min
Kostnad: Kostnadsfritt
Föranmäl dig här

Workshop i vintagefrisyre
FULLBOKAD

Pimp my Hat
Modisten Marika Smith tar med några halvtrista, gamla och sönderälskade hattar, och visar hur man själv med enkla metoder kan förnya dem och göra dem stilfulla och bärbara igen. Publiken är välkomna att ta med sig egna hattar för att antingen få dem tillpiffade på plats eller ta del av fixtips från Marika om vad de kan göra för att ge hatten nytt liv
Dag: Lördag
Tid: 14.30
Längd: 45-60 min
Kostnad: 60 kr/100 kr tillsammans med “Vintage hjärta plus size”
40kr vid föranmälan 70kr med ”Vintage hjärta plus size

Modehistoria med Margareta Backström från Lata Pigan
Margareta Backström Öberg från Enköpingsbutiken Lata Pigan föreläser om modehistoria. Här får du se vackra kreationer från olika årtionden, du lär dig om material och tekniker, vad som varit populärt och modernt under vilka perioder och mycket mer. Kom och njut av att känna på frasande siden från sekelskiftet, förundras över gnistrande pärlbroderier från tjugotalet och klappa på mjuk velour från sjuttiotalet.
Dag: Lördag
Tid: 13.30
Längd: 60 min
Kostnad: Kostnadsfritt
Föranmäl dig här

Prova på stickning
Pia Rydberg på Piloo Old Is New visar grunderna i stickning i sin kreativa hörna på festivalområdet. Välkommen att ta en paus från shoppandet, slå dig ned och koppla av med pinnar och garn i händerna. Pia kommer även att sälja egna alster.
Dag: Lördag
Tid: 11.30
Längd: ca 60 min
Kostnad: Kostnadsfritt
Föranmäl dig här

Prova på att virka Mormorsrutor
Alla känner igen mormorsrutor, men alla vet inte hur en gör dem, eller vad de används till. I Pia Rydbergs hörna på festivalområdet får du lära dig virka mormorsrutor från grunden. Sedan kan du ta hem dina verk, och använda till lapptäcke, underlägg eller varför inte kläder? Pia Rydberg driver Piloo – Old is new, och kan allt om dessa hantverk.
Dag: Lördag
Tid: 13.30
Längd: ca 60 min
Kostnad: Kostnadsfritt
Föranmäl dig här

Konsert & Café
I caféet på Uppsala Vintagefestival hittar du ett fint utbud av tårtor, kakor, bullar och många olika tesorter. Allt i äkta retroanda!  Under lördagen serveras det även vegetarisk hamburgaretallrik för de som är ute efter något mer matigt
Serveringen är öppen: 11.00 – 17.00
Lunch serveras från : 12.00
Konsert med Hebbe Sister: 13.00-13.30 och 15.00-15.30

 

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.