Uppsala Vintagefestival

Datum

28 mars, 2015
Kl. -

Spelplats

Kulturoasen

För andra året i rad arrangerar RetroArmén, i samarbete med Kulturhjältarna och Vuxenskolan, Uppsala Vintagefestival – en helg fylld av aktiviteter, försäljning, föreläsningar och annat i sann retroanda.  Söndagen ägnas åt workshops, konsert, Afternoon Tea och klädbytardag.
Program Söndag:
Klädbytarhörna
Butiken Swappis tar sin butik och sitt klädbytar-koncept till Uppsala Vintagefestival! Swappis är en second hand & vintage butik som ligger i Uppsalas forumgalleria, som förutom försäljning av kläder även låter besökarna byta in sina plagg mot en rabatt på deras sortiment
Dag: Söndag
Tid : Hela dagen

Tea Party with a Real Mad Hatter
Modisten Marika Smith tar med några halvtrista hattar, halvmoderna eller äldre men ”sönderälskade”, och visar hur en själv med enkla metoder och prylar kan fixa till dem, förnya dem och göra dem snygga, stilfulla och bärbara igen.P publiken är välkomna att ta med sig egna hattar för att antingen få dem tillpiffade på plats eller få ett utlåtande och fixtips från Marika vad de kan göra hemma för att ge hatten nytt liv.
Under söndagen kombineras detta med kaffe och kaka för de fikasugna! Detta ingår alltså i priset.
Dag : Söndag
Tid: 15.00
Längd ca 60 min
Kostnad: 60 kr
Föranmäl dig här

Prova på lindyhop
Du har sett det på film, och ja – den afro-amerikanska swingdansen från 20-talet är minst lika rolig att dansa som att titta på. Nu ger föreningen Swingkatten alla chansen att lära sig grunderna i Lindy Hop. Du lär dig baksteg, tuc-turn, swingouts och allt du behöver kunna för att ge dig ut på dansgolvet när the Rhythm Baby Makers intar scenen efter workshopens slut!
Dag: Söndag
Tid:13.00
Längd: 60 min
Kostnad: Kostnadsfritt
Föranmäl dig här

 Gör vackra 20-talsdoftande hårsmycken & fika med Marika Smith
Inget slår kombinationen fika och pyssel! Här får deltagarna lära sig modistyrkets hemliga knep när det gäller att göra om vanliga hobbyfjädrar och vintagebijouterier till eleganta och vackra dekorationer för en glamourös 20-talslook, och tillverka egna tolkningar efter tycke och smak.
I priset ingår kaffe/te och kaka/snittar.
Dag: Söndag
Tid 11.30
Längd ca 60 min
Kostnad: 60 kr
Föranmäl dig här

Öppen workshop i Hantverk

Pia från Piloo – Old is new kommer att finnas på Uppsala Vintagefestival även under söndagen. Då kommer hon att ha en öppen workshop för stickning, virkning och andra handarbeten. Pia tar med symaskin och omsydda plagg för konstnärlig inspiration och ni är varmt välkomna att komma och mysa i hennes kreativa hörna!
Workshopen är öppen hela dagen och anmälan behövs ej.
Konsert & Cafe Söndag
Här serveras Afternoon Tea med snittar, kakor och te av högsta kvalitet, allt det brittiska påfundet innebär! Allt är ekologiskt, och veganska samt glutenfria alternativ finns.
Afternoon Tea serveras: 12.00 -16.00
Lunch serveras: 12.00 – 16.00
Konsert med  The Rythm Baby Makers: 14.00

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.