Uppsala Youth Music Festival 2023

Datum

15 augusti, 2023
Kl. 13:00

Spelplats

Kulturoasen Sommarscen

UPPSALA YOUTH MUSIC FESTIVAL

Nu börjar vi bli rejält trötta på ovädret. Och eftersom alla väderappar varnar för ett enormt oväder ikväll har vi beslutat att skjuta upp Uppsala Youth Music Festival till ett senare datum inomhus i höst. Det känns helt enkelt för osäkert! Exakt när festivalen blir av får vi återkomma om. Men idag och ikväll är Uppsala Youth Music Festival inställt.

GULA VILLAN, UPPSALA STADSTRÄDGARD, 15 AUGUSTI 14.00-21.30
MASSOR AV ARTISTER! MASSOR AV MUSIK! FRI ENTRÉ!

Läs allt om festivalen på Kulturhjältarnas hemsida – klicka här!

Uppsala Youth Music Festival är mötesplatsen för Uppsala Kommuns unga musiker och artister mellan 13 och 25 år. Alla musikstilar är välkomna och det spelar ingen roll om ni sjunger ensamma, spelar hårdrock i band, framträder med klassisk musik, uppträder med loopmaskin eller sjunger punk med distat ägg. Alla är lika välkomna oavsett om ni har en del rutin eller bara vill prova på att stå på scen.

Uppsala Youth Music Festival är platsen ni träffar andra musiker och har möjlighet att knyta nya kontakter med andra verksamma i Uppsalas musikliv.

Uppsala Youth Music Festival syftar till att främja ungas musikintresse och personliga utveckling. Självklart motverkar denna plattform och mötesplats rasism, sexism och fördomar. Festivalen vill vara delaktiga till att skapa en värld som arbetar mer för att riva murar än för att bygga dem. Vi tror att musik är ett språk som alla förstår och kan genom att använda det verktyget få olika människor att mötas, samarbeta, bli vänner.

Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Festivalen stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun. Festivalen stöds också av Musik i Uppland som ser festivalen som ett utmärkt exempel på en återstart för ungdomarnas musikliv och ligger helt i linje med deras arbete. Huvudvärd är Länsförsäkringar Uppsala.

ANMÄL ER TILL FESTIVALEN NU!
Det finns ett fåtal platser kvar i programmet. Anmäl ert intresse att medverka genom att maila till: kent@kulturhjaltarna.se
Vi kan inte erbjuda plats till alla utan kommer att lägga upp ett program som bjuder på genrebredd och som speglar Uppsalas unga musikliv.

När du känner dig hemma sprider det sig till andra runt omkring. Till din gata, till ditt kvarter, till hela vårt län. Därför återinvesterar vi i projekt som får fler att må bra och hitta sitt sammanhang. Som Uppsala Youth Festival. Du som kund är med och bidrar till att fler kommer till sin rätt. Vi vet att små saker kan göra stor skillnad och ju fler som kommer till sin rätt, desto mer växer vi tillsammans.

Länsförsäkringar Uppsala – tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar.

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.