Rullstråk

Datum

03 mars, 2024
Kl. 14:00

Spelplats

Kulturoasen

Robert Larsson, Erika Lindgren Liljenstolpe & Örjan Englund

Robert, Erika och Örjan är tre av Upplands främsta spelmän som med fioler, dragspel, piano och sång förmedlar sin musik med stor skicklighet, värme och humor. Trion förvaltar med fingertoppskänsla den uppländska folkmusikskatten. I konserten varvar de låtar ur denna med trolska tongångar från Bingsjö i Dalarna, egna kompositioner, sånger och berättelser. Musikalisk tradition och förnyelse när det är som bäst!

BIO:
ROBERT LARSSON: Riksspelman och kompositör från Björklinge. Har ett mångårigt turnerande bakom sig, bland annat med sin far Bosse Larsson – musikalisk arvtagare och brorson till Viksta-Lasse – och i trion Maskin tillsammans med Erika och Olov Johansson (Väsen).

ERIKA LINDGREN LILJENSTOLPE: Riksspelman och kompositör från Vendel/Tensta. Mottagare av bland annat Pekkos-Gustafs hederspris. Spelar även i gruppen Systerpolskan (initierad av Benny Andersson), i duon Erika & Cecilia och i trion Maskin.

ÖRJAN ENGLUND: Dragspelsvirtuos, pianist och kompositör från Viksta som rör sig i många olika musikaliska genrer, alltifrån hårdrock till folkmusik och pop, alltid med samma fingertoppskänsla.

Foto: Lena Larsson.

Arrangör: Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala med stöd av Kulturnämnden i Uppsala Kommun

Servering
I serveringen hittar ni Kulturoasens lunchbuffé med soppa, sallader, bröd ost, smör. Är man inte superhungrig så finns smörgåsar, fikabröd och annat gott.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

Kulturoasens konserter arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala. Stöds av Kulturnämnden Uppsala Kommun. Stort tack till Tantens Gröna Skafferi, Uppsalahem, Lindvalls Kaffe.